Elongatii Vertebrale

Decompresia:

        Este definita ca o reducere a presiunii intradiscale. Asumarea de poziții relaxante pentru coloana (atât in decubit dorsal, ventral sau lateral) scad presiunea intradiscala in comparație cu statul pe scaun sau in picioare. Adăugarea la aceste poziții deja relaxante – a tracțiunii (elongației) ajuta si mai mult la reducerea presiunilor intradiscale si astfel cresc si mai mult șansele de îmbunătățirea a stării de sănătate a discului si intr-un final duc la o vindecare a acestuia.

  Alternativa:

      Suferi de una sau mai multe hernii de disc, deshidratări discale, protruzii discale, sindrom fațetar, discopatii lombare sau alte probleme ale coloanei vertebrale, si ti s-a recomandat o intervenție chirurgicala?

     Poți încerca o abordare alternativă! Decompresia vertebrala, împreuna cu Kinetoterapia si terapiile manuale pot fi aceasta alternativa! Te așteptam la Kineto Medical Care pentru o evaluare a stării de sănătate a coloanei tale vertebrale, pentru a stabili împreuna, care este cea mai buna modalitate de intervenție terapeutica pentru tine. Cercetările indica faptul ca discul intervertebral este responsabil de un număr semnificativ de dureri si simptome ale coloanei vertebrale si membrelor superioare si inferioare.

Eliberare:

       Asumarea de pozitii relaxante pentru coloana (atat in decubit dorsal, ventral sau lateral) scade presiunea intradiscala in comparatie cu statul pe scaun sau in picioare( ortostatism). Adaugarea elongatiei la aceste pozitii ajuta si mai mult reducerea presiunilor intradiscale si astfel cresc sansele de imbunatatire a starii de sanatate a discului si in anumite situatii chiar vindecarea acestuia.         

     Discul intervertebral are nevoie de hidratare prin difuziune pentru a ramane sanatos. Aceasta hidratare are loc doar in conditii de decompresie si miscare corecta. Literatura de specialiate atesta faptul ca datorita scaderii tensiunilor intradiscale se poate realiza chiar si o resorbtie – partiala – a nucleului catre discul intervertebral.


Ce asteptari sa avem de la acest tratament:

·      Terapia prin decompresie nu implica durere!

·      Vei fi asezat pe masa de tratament in cea mai comfortabila pozitie pentru tine.

·      Tratamentul va fi efectuat de un kinetoterapeut ce te va monitoriza in permanenta.

·      Butonul de siguranta iti permite sa opresti tratamentul in orice moment daca simti ca ceva nu e in regula!     

 

POȚI FACE AICI PROGRAMARE pentru o consultație sau o evaluare, în vederea începerii programului tău de tratament și recuperare.

·      Când cauți un centru de fizioterapie si kinetoterapie în care să te recuperezi de pe urma unei boli sau a unui traumatism;

·      Când vrei ca prima ta ședință de kinetoterapie să aibă loc într-o clinică de recuperare medicală de top din Brașov;

·      Când dorești să îți rezolvi problemele de mobilitate printr-un program personalizat;

    ·   Dacă esti sportiv si ai nevoie de sustinere și monitorizare pe tot parcursul antrenamentului și recuperării prin fiziokinetoterapie.   

 

Galerie de imagini


Nume Sedinte Durata sedinta Pret
Elongatii Vertebrale 1 30 min. 150 lei
Abonament Elongatie Vertebrala 10 30 min. 1000 lei