Pregătire fizică sportivă

Pregătirea fizică sportivă

Rolul kinetoterapeutului în activitatea sportivă

Kinetoterapeutul evaluează dezvoltarea fizică a sportivilor, identifică deficiențele fizice care, în unele cazuri, pot fi chiar prevenite și creează programe individualizate pentru recuperarea deficiențelor existente dar și a celor apărute ca o consecință a practicilor sportive efectuate incorect.

Deficiențe des întâlnite la pacienții sportivi:

  • oboseala cronică;
  • încordarea musculară excesivă;
  • supraantrenamentul. 

În cazul în care acestea apar, este necesară refacerea completă a sportivului. Astfel, pentru recuperarea sportivă se includ în programele individualizate exerciții recuperatorii, grupate pe segmente corporale.

Pacientul trebuie evaluat atât clinic și paraclinic cât și funcțional. Astfel, kinetoterapeutul identifică problema și estimează durata aplicării tratamentului în vederea recuperării sportive.

Kinetoterapeutul poate interveni atât în perioada pre-competițională, cât și în cea competițională sau după perioada competițională. 

Înaintea revenirii sportivulului în perioada competițională se va avea în vedere dezvoltarea abilităților motorii în funcție de sportul practicat, având ca scop evitarea apariției unor leziuni musculo-scheletale. Aceste proceduri vor putea fi integrate în programul de antrenament individual al sportivului. 

Exercițiile de încălzire și de refacere joacă un rol important în evitarea accidentărilor sau a febrei musculare. Așadar, se pot aplica tehnici specifice de masaj, precum și exercitii de stretching. Stretchingul reduce contracturile musculare și ajută la creșterea flexibilității. De asemenea, masajul contribuie la ameliorarea tonusului muscular și la reducerea durerii.


POȚI FACE AICI PROGRAMARE pentru o consultație sau o evaluare, în vederea începerii programului tău de pregătire și recuperare.

 

Când trebuie să apelezi la Kineto Medical Care?

  • când cauți un centru de fizioterapie si kinetoterapie în care să te recuperezi de pe urma unei boli sau a unui traumatism;
  • când vrei ca prima ta ședință de kinetoterapie să aibă loc într-o clinică de recuperare medicală de top din Brașov;
  • când dorești să îți rezolvi problemele de mobilitate printr-un program personalizat;
  • dacă esti sportiv si ai nevoie de sustinere și monitorizare pe tot parcursul antrenamentului și recuperării prin fiziokinetoterapie.

 

 Află toate noutățile urmărind contul nostru de Facebook!

Nume Sedinte Durata sedinta Pret
Sedință pregătire fizică 1 60 min. 100 lei
Abonament Pregătire Fizică 10 60 min. 900 lei