Masaj

Masajul terapeutic

Terapia prin masaj are efecte atât pe termen scurt, deoarece reduce durerile musculare sau articulare, îmbunătățește circulația sanguină și are efect de relaxare, cât și pe termen lung, atunci când este asociată cu alte proceduri terapeutice.

Tehnicile de masaj sunt indicate în special în afecțiunile reumatismale, în suferințele articulare, periarticulare sau degenerative.

În domeniul kinetoterapiei, masajul este folosit cu scop terapeutic sau chiar ca procedură independentă în pregătirea programului kinetic. În cazul suferințelor degenerative ale coloanei vertebrale, atunci când se aplică masajul prin diverse manevre, trebuie sa se țină cont de poziția capului.

 

Masajul de relaxare

Scopul masajului de relaxare nu este doar să ne scape de stres și să ne relaxeze, ci este, în același timp, și să ne calmeze diverse dureri sau să ne scape de anumite probleme de sănătate.

Masajul este o terapie care poate fi aplicată la orice vârstă și are foarte multe beneficii:

  • Accelerează digestia și elimină tulburările digestive;
  • Ameliorează sau elimină durerile de cap și insomnia;
  • Atenuează crampele și durerile musculare;
  • Crește tonusul muscular;
  • Contribuie la eliminarea toxinelor din organism;
  • Elimină stresul și stimulează circulația sângelui;
  • Îmbunătățește circulația sângelui;
  • Generează o stare de relaxare în organism;
  • Micșorează presiunea sângelui;
  • Menține sănătatea corpului;
  • Relaxează mușchii și previne oboseala.

 

Masajul anticelulitic

Masajul anticelulitic are ca scop îndepărtarea celulitei și remodelarea aspectului țesutului adipos. Acesta stimulează metabolismul celular și sistemul glandular, deoarece provoacă un consum accelerat de calorii, ajută la eliminarea excesului de apă reținută în țesut, având ca rezultat și scăderea în greutate.

Masajul îmbunătățește circulația sângelui și activează buna funcționare a sistemului venos, prin eliminarea reziduurilor metabolice de la nivel celular.

Manevrele masajului se aplică doar local și sunt însoțite de folosirea unor creme și produse anticelulitice pe zonele afectate (abdomen, brațe, picioare, fese). Acestea au o viteză susținută și variază, de la manevre profunde la superficiale și de la manevrele rapide, la cele cu efect relaxant.

În funcție de cât de afectate de celulită sunt zonele indicate și de excesul ponderal al pacientei, se vor stabili un plan și un program personalizate.

Trebuie reținut, totuși, că rezultatele înregistrate în urma ședințelor trebuie menținute prin adoptarea unui stil de viață sănătos care să includă exerciții fizice regulate și un regim alimentar care să țină cont de modul unic în care funcționează organismul pacientului (de nevoile sale, de consumul de energie ș.a.)


Masajul somatic

 Indiferent de natura stresului la care este supusă o persoană, fizic sau psihic, masajul somatic este o metodă eficientă care ajută la relaxare.

Cu toate că se trasează de multe ori o graniță între stresul fizic și cel psihic, trebuie spus că masajul somatic ajută la înlăturarea amândurora, pentru că, de exemplu, când vorbim despre cel psihic, deși mintea este suprasolicitată într-o anumită direcție, se ajunge la neconștientizarea pe termen lung a propriului corp, a posturii sale (care poate rămâne neschimbată timp îndelungat).

Prin urmare, masajul somatic ajută la relaxarea generală a corpului, pentru ca stresul acumulat la nivelul sistemului nervos vegetativ simpatic și parasimpatic, să fie eliminat. 

 

 Masajul reflexoterapeutic

Prin reflexoterapie se urmărește prevenirea și tratarea unor tulburări sau afecțiuni, prin stimularea unor puncte reflexogene cum ar fi tălpile, nasul, palmele, urechile, unde se află terminații nervoase și zone reflexe ale organelor corpului. Astfel se declanșează eliminarea toxinelor din organism și deblocarea circuitului energetic.

Punctele reflexe se masează timp de câteva minute până când dispare durerea locală și granulațiile de sub piele. Rezultatele constau într-o îmbunătățire a circulației sangvine și limfatice, precum și în restabilirea funcției organului căruia ii corespunde punctul masat, la capacitatea sa normală.


Masajul sportiv

În cadrul clinicii noastre, puteți beneficia de următoarele tipuri de masaj sportiv:

  • de antrenament;

  • de pregătire;
  • între probele sportive;
  • de accelerare a refacerii sportive.

Beneficiile masajului sportiv:

  • creșterea debitului sanguin;
  • consolidarea evacuării deșeurilor metabolice;
  • diminuarea sau creșterea tonusului muscular;
  • transferul vegetativ în direcția unui tonus parasimpatic;
  • ameliorarea senzației de confort psihic.   


Nume Sedinte Durata sedinta Pret
Sedință Masaj Relaxare 1 50 min. 200 lei
Abonament Masaj relaxare 10 50 min. 1500 lei
Sedință Masaj Terapeutic 1 25 min. 150 lei
Abonament Masaj Terapeutic 10 25 min. 1000 lei
Masaj Mobil/ La domiciliu 1 60 min. 300 lei
Masajul cu Roci Vulcanice 1 75 min. 150 lei
Abonament Masajul cu Roci Vulcanice 10 75 min. 1000 lei
Update cookies preferences